milivolt electronics world news Didimde_Secimi_Kim_Alabilir?-didimhaber.net
24-02-2024

Didimde Seimi Kim Alabilir?

Didimde_Seimi_Kim_Alabilir?

Seçim gününe kadar ortalk enlik-panayr yeri gibi olacak. Zaten her seçim dönemi böyle deil midir? Hokkabazlar, aklabanlar, pamuk ekerciler, ip cambazlar, rüzgar gülleri...

 

Seçim bürolar ve partililerin renkli görüntüleri... Elence ve rahatlama mekanlarna dönüyor her yer. Bu da bana ilginç geliyor her zaman. Yani, bir belediye bakann, muhtarlar, meclis üyelerini, milletin vekillerini seçme süreci, akli bir tartm süreci olmasna ramen; sanki tatildeymiizcesine ve bir elence mekanna gidermiçesine seçim süreci hazrlklar sürüyor. Yani elence illa lazmdr insana fakat akli bir tartm sürecinde bunu yapmamz bana ilginç geliyor.

Seçim bürolarnn enlikli önlerinde oturuyoruz zaman zaman. Eskisi yenisi, arkadalarla istiarelerde bulunuyoruz. Hangi partiye yaknsak o partinin iç çekimeleri de gündemimize giriyor tabii.

 

CHP ilçe tekilatnda bir süre ok yaand. lçe tekilat istifa etti. "Yenilenme" süreci diye baklan bu dönemde blok blok memnuniyetsizlikler devam ediyor. CHP taban yine de "kemik" olmay baarabilen bir taban olduu için kendi içinde bir oy kayb yaamayacaktr, diye baklyor.

 

Türkiye çapnda olan eyler de burayla ilgili tabii. Komünist bakann Tunceli'den stanbul'a gelmesi bile elbette bizimle ilgili. "Neler oluyor neler!" dedirten eylerin benzerlerinin burada da olmas mümkün olabilir.

Lokasyon bazl destekleme diye de bir ey türedi. Aslnda eskiden de vard tabii, böyle eyler. Fakat imdi marjinal görüngü sergileyen eyler oluyor. TP, çkp da DEM denen sahte solcu partiyi destekleyebilir. O zaman adama sorarlar; madem öyle niye böyle TP TP hareketler yapyorsun? diye. Yar nükteler bir yana...

 

AKP, sessiz ve derinden çalyor. Yani, parayla oy satn alma ilerini önceki seçimlerde de yapmt AKP.

Bir önceki seçimlerde, tepkisel MHP oylar CHP tarafna kaymt. Az veya çok etkisi oldu mu, olduysa ne kadar oldu, artk geride kald. imdi, durum tam da öyle olmayabilir. Yani, mesele çkar ilikileri olunca CHP'ye oy verebilen az bir MHP'li AKP'ye kayabilir, yeniden. Bu, CHP yüzdelik dilimine burada pek etki etmez.

 

DEM de o kadar güvenilir taban deil. Zamana ve artlara göre ekil deitirebilen bir partidir DEM. Perde gerisinde, AKP'nin belediyeyi ald koulda, imdiden birtakm arsa, inaat ileri filan verilmitir. DEM taban, CHP'ye oy kaybettirebilir yani.

 

CHP belediye bakan aday Hatice Gençay'n Alevi olmas da yüzde 1-2 oy kaybettirebilir. CHP tabanndaki alevilerin, bakann alevi, sünni, ateist olmas konusunda pek bir sknts yoktur. Bakan isterse susaml simide tapsn, fakat yeter ki Atatürk'ü sevsin, alevi taban bunu pek önemsemez.

 

Burann nüfusu oldukça artt. Yüz bini geçti nüfus. Sadece depremden ötürü deil, doal haliyle de bir nüfus art vard. Fakat önemli bir ey var; özellikle, deprem sebebiyle gelen büyük bir kitle var. Bu kitle, benim ahsi düünceme göre, seçimin sonucunu belirleyecek olan kitle.

 

Sosyal medya hesaplarmda arada bir paylarm... Buras Adyaman gibi oldu, Malatya gibi oldu filan diye... te, o bölgelerden gelen kitle esas belirleyici kitle olacak.

 

Didim'de CHP'nin biraz zorlanarak seçim kazanmas veya seçimi kaybetmesi bu seçimlerde mümkün gözüküyor.

 

in aslna gelirsek; buraya ne AKP ne MHP yakr. Öyle bir seçim sonucu olursa burada turizm bata olmak üzere pek çok sektör biter. Buralar zaten suç cenneti, tamamen bir global suç merkezine döner. Sermaye tamamen yurt dna gider, yabanc yerleimleri azalr.

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..